Anders

First Lego League - teams voor individuele deelnemers

Verzamel je bemanning en maak je klaar voor een buitenaards avontuur in de ruimte. In het 2018/2019 FIRST® LEGO® League seizoen verkennen, innoveren en werken teams samen om door de aardse beperkingen heen te breken. Klaar om op te stijgen INTO ORBITSM? De FIRST® LEGO® League daagt kinderen uit te denken als wetenschappers en technici. Tijdens het INTO ORBITSM seizoen kiezen de teams een probleem uit de praktijk dat moet worden opgelost. Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot te bouwen en te programmeren met LEGO MINDSTORMS® om hier vervolgens verschillende missies mee uit te voeren in de robotwedstrijd. Tijdens het hele traject staan de Core Values zoals sportiviteit, samenwerking en respect hebben voor elkaar, centraal.

Samenwerking van Vanderkruit SportsEvents en Bibliotheek Westland heeft erin geresulteerd dat nu ook individuele deelnemers kunnen meedoen met de First Lego Lego League.
Je traint 1 keer per week op een vaste tijd met je team in Bibliotheek ’s-Gravenzande of Bibliotheek Wateringen
Meedoen kan vanaf 9 tot 15 jaar. Een team bestaat uit maximaal 10 deelnemers. Voor ieder team zijn 2 volwassen coaches nodig. Zonder coaches kunnen er geen teams gevormd worden.
Ieder team kan gebruik maken van een Mindstorms EV3 robot en de wedstrijdtafel en wordt ingeschreven voor de districtfinale in januari 2019 (de exacte datum volgt).
Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname. Reken op extra kosten als je bijvoorbeeld met je team op excursie gaat en zorg met je team voor sponsoring voor T-shirts.

Mogelijke tijden om te trainen in Bibliotheek ’s-Gravenzande: zaterdag 10.30-13.00 uur, eventueel op vrijdagavond 18.30-20.30 uur
Mogelijke tijden om te trainen in Bibliotheek Wateringen: woensdag 14.00-17.00 uur, zaterdag 10.30-13.00 uur

Enthousiast?
Stuur een e-mail naar shoogeveen@bibliotheekwestland.nl
Met daarin je naam, leeftijd, rol (deelnemer of coach) en de dag en locatie waarop je kunt trainen.
Je ontvangt dan eind augustus een e-mail met meer informatie.

Let op! Er is plaats voor een beperkt aantal deelnemers. Bij meer aanmeldingen dan plaatsen zal er geloot worden. Als je na kennismaking met het team doorgaat, wordt er van je verwacht dat je bij alle trainingen van september tot en met januari aanwezig bent.

Direct tickets kopen of reserveren
Praktische informatie

Bibliotheek 's-Gravenzande of Wateringen
Zandeveltplein 26
2692 AG 's-Gravenzande

Datum:
vr 31 aug 2018 t/m vr 1 feb 2019

Prijs:
gratis, wel aanmelden

Organisatie/organisator:
Bibliotheek Westland - Excursies, gastlessen en leskisten

Meer informatie:
https://www.bibliotheekwestland.nl

Thema's

ICT
Techniek

Mijn WNTWeb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.