Schoolreisjes / Actieve uitjes : Dunea Van bron tot kraan (Meijendel)

Dunea Van bron tot kraan

In Meijendel maakt Dunea drinkwater. Wil jij weten hoe dit werkt? Ga dan met de hele klas op excursie! Maak een mooie wandeling door de duinen en breng het rivierwater naar de duinplas. Ontdek wat er gebeurt onder de grond en doe met de hele klas een proefje waarbij jullie zelf water zuiveren. Daarna op naar De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea, voor de laatste zuiveringsstappen. Onderweg vertelt de excursieleider natuurlijk alles over het maken van drinkwater. Tap na afloop je eigen beker kraanwater en proef eens hoe lekker dit smaakt!

De excursie wordt klassikaal gegeven door de excursieleider. Dit is een duinwachter/duinwerker of een van onze educatievrijwilligers. De opdrachten worden uitgevoerd in groepjes.

Doelgroepen

  • PO groep 5
  • PO groep 6

Disciplines

  • Natuur
  • Water

Duur
1,5 uur

Voorwaarden

Boekingen in overleg met de aanbieder. Opgeven: https://www.dunea.nl/duinen/activiteiten/schoolexcursies. Kies voor Van Bron Tot Kraan.
Dunea behoudt zich het recht om te allen tijde een excursie niet door te laten gaan indien hier gegronde redenen voor zijn (bijvoorbeeld weersomstandigheden).

De excursie kan geboekt worden van 1 april tot 1 november (van dinsdag tot en met vrijdag).

Begeleiding:
De excursie wordt gegeven door een duinwachter of door een van onze educatievrijwilligers. Per gids kunnen er maximaal 20 leerlingen mee. Bij de opdrachten werken wij soms in groepjes van tussen de 5 en 7 kinderen. Per groepje dient er één begeleider aanwezig te zijn vanuit de school.

Kosten
€ 60,00 per groep

Log in om te reserveren
Aanbieder

Westland Natuur- en Techniek Web

Bezoekadres (hoofd)locatie
Laan van de Glazen Stad 1
2672 TA Naaldwijk

Tel: 140174
https://www.wntweb.nl/

VOLG ONS OP:

Mijn WNTWeb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.