Schoolreisjes / Actieve uitjes : Strandjutters eenvoudig concept

Struinen door de duinen en over het strand

Let op: dit concept is alleen te boeken van begin april tot eind september.

Alle  schoolklassen en BSO-groepen kunnen vanaf Kinderopvang Okidoki locatie  “De Strandjutters” op vakantiepark “Vlugtenburg” de duinen in en het  strand ontdekken. Je kunt gebruik maken van het schuurtje op het strand  voor allerlei strandmaterialen of start met de speurtocht vanuit de strandjuttersbungalow.

NIEUW: Neem  een kijkje in de Jutterskeet Vlugtenburg. Een zeecontainer waarin  gejutte items tentoon gesteld staan en kunstwerken van afval te zien  zijn. Deze Jutterskeet staat naast de strandjuttersbungalow. Leuk als  jullie met de doelgroep, wellicht tijdens het jutten, ook nog een item  vinden voor in de keet!

Vanaf “De Strandjutters bungalow”  kun je een leuke speurtocht starten die van de bungalow over de duinen  naar het strand leidt (duur: ongeveer 1 uur). In de bungalow kunnen de  kinderen van het toilet gebruik maken voor vertrek naar het strand. Op  het strand zelf kunnen de kinderen strandjutten (met eventueel de  metaaldetectors, die voor 15 euro extra te huren zijn), kastelen bouwen,  sport en spel doen, e.d. Jullie kunnen gebruik maken van de  strandmaterialen uit het strandschuurtje. In het schuurtje staan o.a.  scheppen, emmers, garnalennetten, beachball sets, een grote bolderkar en  vele andere zand speelmaterialen zoals; zand ijsjes maken en vormen  voor kastelen te bouwen. De materialen die daar staan zijn zeker  voldoende voor eventueel 2 groepen tegelijk. Dit kan dus ook met  meerdere (school) groepen tegelijk geboekt worden om de kosten te  drukken. Het strand is tenslotte groot genoeg!

Hieronder wat mogelijkheden op een rij:

 • Wedstrijd zandkastelen bouwen.
 • Wedstrijd kuilen graven en dan met je groepje erin.
 • Vogels spotten met verrekijkers en de aanwezige vogel zoekkaarten, in een klein groepje.
 • Heerlijk vermaken met de beachball sets en andere zand speelmaterialen.
 • Op  pad gaan met de verschillende aanwezige zoekkaarten van zee- en  bodemdiertjes, poepkaarten, schelpen e.d. Er liggen ook wat zoekkaarten  in het schuurtje op het strand.
 • Met garnalennetten en emmers  vissen in de branding van de zee. De vondsten kunnen ze dan bekijken in  de aanwezige terrarium bakken.
 • Jutten op het strand en van de vondsten wat moois maken.
 • Wedstrijd Frisbeeën of touwtrekken.
 • Een  leuke speurtocht doen die voor jullie klaar ligt in de bungalow  (groepen 1, 2 en 3 - wel onder begeleiding). Deze voert van de  strandjutters bungalow naar het strand toe, met leuke opdrachten erin  (duur ongeveer 1 uur).
 • Eventueel als extra zijn er *  metaaldetectoren te huur (voor 15 euro per 10 stuks) om “schatten” te  zoeken en/of een speurtocht mee te doen. Een mogelijkheid is ook om  ijzeren voorwerpen te verstoppen en weer op te zoeken. Zoals ijzeren  doppen, blikjes e.d.

Tip voor dit concept: verdeel de groep  kinderen in kleinere groepjes en dan laten rouleren van activiteit naar  activiteit. Op deze manier is er genoeg vertier!

Doelgroepen

 • PO groep 3
 • PO groep 4
 • PO groep 5

Disciplines

 • Natuur

Duur
Ca. 2 tot 2,5 uur

Voorwaarden

Let op: Geen begeleiding aanwezig vanuit de Strandjutters! Is onder eigen begeleiding!

Genoeg materialen voor twee klassen. Voor meer kinderen graag op aanvraag. Op het strand is geen toilet aanwezig.

Voor  vragen en boekingen kunt u terecht bij Petra van der Ende van BSO  Okidoki 'De strandjutters', Vlugtenburg 59, 2691 SG, ’s-Gravenzande,  e-mail: pende@okidoki-kdv.nl , tel: 06-45147053.

Kosten
€ 30,00 per bezoek, ongeacht het aantal kinderen. Inclusief het gebruik van de materialen uit het strandschuurtje en een kijkje nemen in de Jutterskeet. *Willen jullie gebruik maken van de metaaldetectoren, dan wordt er 15 euro extra in rekening gebracht.

Log in om te reserveren
Aanbieder

BSO "De Strandjutters" - Okidoki Kinderopvang

Bezoekadres (hoofd)locatie
't Louwtje 10 (op camping Vlugtenburg)
2691 KR 's-Gravenzande

Mobiel: 06-45147053
http://www.okidoki-kdv.nl

Mijn WNTWeb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.