Een dag uit het leven van een medewerker bij WNTweb

Gepubliceerd op maandag 25 maart 2019

Zomaar een dag uit het leven van een collega.

Afgelopen zaterdag 23 maart 2019 vond de Landelijke Opschoondag plaats. Eén van onze collega's ging (samen met haar familie) een flinke strandwandeling maken op Texel. Tijdens de wandeling kamen zij enorm veel stukjes plastic touw en overig plastic afval langs de vloedlijn tegen. Als medewerker van WNTweb kun je daar natuurlijk niet zomaar voorbij lopen. De wandeling resulteerde in een behoorlijke hoeveelheid afval (zie foto's), die we toch maar even uit de voedselketen van allerlei zeedieren, vissen en vogels konden verwijderen. 

Met dit bericht hopen wij het probleem van microplastics in onze voedselketen niet alleen onder de aandacht van kinderen, maar ook van volwassenen te brengen. Iedereen kan zijn steentje bijdragen! Leuk om samen met je kinderen te doen (in plaats van schelpen zoeken). 

Helpen jullie allemaal mee om de toekomst voor onze kinderen veilig te stellen?Binnenkort vindt de Opschoonweek van de gemeente Westland plaats, deze duurt van maandag 8 april tot en met donderdag 11 april 2019. Er zijn nog plekken beschikbaar om je met je klas hiervoor in te schrijven. Voor meer informatie en/of inschrijven zie: https://www.wntweb.nl/educatie/educatie-aanbod/les/5134